BKD

Bar Ten

Located down a narrow alleyway in Glasgow’s city centre, Bar Ten is one of the most popular meeting places for Glasgow’s creative community. Originally an industrial building, BKD transformed the challenging space with a clever, space-saving scheme. Industrial elements and natural materials which referenced Glasgow’s mercantile and cultural heritage were successfully combined to create the interior. Massive window graphics by Johnson Panas were used to help identify the rather hidden location of the bar, and inside curved, moulded terrazzo was used throughout for the floor, creating a practical solution for the bar’s high-traffic areas. Local black granite was used for the extensive bar surface, which contrasted with a backdrop of bright red on the far wall. Wooden benches and stools and bare pigmented plaster on the walls added a softer, natural tone.

Client Sam Piacentini

LocationGlasgow

Date1991